0

Mögeltest och mögel: Frågor och svar

Hej alla vänner, i detta inlägg ska jag besvara några av de vanligaste frågorna om mögel och mögeltest. Om ni har fler frågor om mögel eller mögeltest så kommentera gärna inlägget här under.

Vad är mögel?

Mögel är en övergripande beteckning för en större svampgrupp.

Hur bildas mögel?

Mögel trivs i fuktiga tillväxtmiljöer och kan även spridas genom fragment i luften.

Hur vet man att man har mögel?

Detta är svårt att veta. Visst så kan man känna en lukt av mögel samt känna symptom av mögel. Men för att vara säker, så rekommenderar jag att beställa ett mögeltest online.

Kan man mäta mögel själv?

Du kan absolut mäta mögel hemma själv. Detta behöver du inte anlita en firma för. Däremot så kan du få hjälp med att analysera ditt mögeltest.

Hur gör man ett mögeltest?

Det är enkelt att mäta mögel själv. Eftersom det finns flera olika typer av mögeltest, så varierar även sätten som man gör ett mögeltest på. Du kan till exempel mäta mögel i luften genom ett lufttest eller testa för mögel genom en avtrycksplatta. Det finns även mögeltest som testar för dolt mögel samt billiga test där du sveper en bomullstopp över området.

mögeltest
Hur mäter man mögel i hus eller lägenhet?

Här har du flera alternativ, allt från billiga till dyra test. Du väljer själv om du vill testa för mögel i luften, på en specifik yta eller i damm. De mer avancerade testerna mäter även för dolt mögel.

Hur mäter man mögel i luften?

Att mäta mögel i luften är inte svårt. Att testa mögelsporer i luften kan du enkelt göra själv genom ett luftttest, som både kontrollerar för dolda och synliga angrepp av mögelsvamp. Detta test för mögel kommer i form av en petriskål, där mögelsporer som finns i luften faller ned på odlingsmedlet.

Var kan man köpa ett mögeltest?

Det finns flera butiker där du kan köpa mögeltest online. Sök på Google!

Vad kostar ett mögeltest?

Pris på mögeltest variera från hundralappen för ett billigt test till ungefär 2000 kr. Medan billigare mögeltest ger dig snabbt svar om du har mögel eller ej, så ger professionella mögeltest dig svar på hur allvarligt angreppet av mögel är samt vilka typer av mögelsvampar som förekommer i området.

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *