0

Den berömda Wharfedale

Har ni hört talas om den berömda Wharfedale-serien? Om inte, då ska ni lyssna noga nu. Wharfedale är namnet på företaget från England som är mest kända för sina magnifika högtalare. Förr så gjorde de även DVD spelare och andra liknande spelare men från och med 2008 så säljer de bara ljudutrustning. De populäraste typer från Wharfedale idag är deras hifi- golvhögtalare, kompakta högtalare, center högtalare och aktiva högtalare men har även ett större sortiment. Sedan har Wharfedale många olika serier, ex. Diamond, Reva och Jade. Varje serie består oftast av lite olika högtalartyper, till exempel har Diamond några stycken olika golvhögtalare, centerhögtalare, stereohögtalare med mera.

Wharfedale golvhögtalare

Som sagt är Wharfedale berömda för bland annat sina golvhögtalare. T.ex. har deras Diamond 240 och Diamond 250 fått väldigt mycket ros. Vi kan börja med Diamond 240 som är en stor golvhögtalare med massor av dynamik. Tack vare dess 3-vägs princip så är klarheten av musiken även intakt vid spelade av hög komplex musik. Sedan har även basen en enorm kraft och precision tack vare dess 6.5 tums basenheter. Basen kan även nå en låg frekvens på 35Hz. 25mm diskanten gör även diskanten och de högre frekvenser väldigt tydliga och luftiga. Golvhögtalaren är även lackerad med högglans på MDF kabinett som gör högtalaren väldigt snygg och modern.

Därefter har vi Diamond 250 som är ännu vassare än 240. Denna golvhögtalare har en otrolig ljudbild tack vare dess 2 stycken 8 Kevlar baselement. Basen går till och med enda ner till 32 Hz och passar till alla typer av musikgenres. Sedan håller även denna golvhögtalare samma standard vad gäller ljudklarhet och ton som övriga högtalare i Diamond-serien. Även denna högtalare använder den så kallade 3-vägs principen med en 13 cm Kevlar mellanregister och även en fantastisk diskant. Även denna har en fin högglans lackering som gör den väldigt attraktiv.

 

Wharfedale kompakta högtalare

Sedan har vi deras kompakta högtalare och om vi ska hålla oss inom samma serie så har Wharfedale ett par fantastiska aktiva högtalare vid namn Diamond 220. Wharfedale Diamond 220 är en nyare modell och har haft mycket att leva upp till från dess föregångare. Som tur har den klarat det och visar verkligen hur mycket kraft och precision en mindre högtalare kan prestera. För att den ska ha levt upp till förväntningarna har det utvecklats ett nytt kabinett med bättre ljud och finish. T.ex. så har den en inbyggd fot med inbyggd basreflexport hela vägen runt vilken resulterar i en stabilare och jämnare basrespons. Den har även fler nyutvecklade enheter, t.ex. basenheter med kevlar-fibrer och nytt magnetsystem. Diskanten har också fått sin utveckling. Diskanten är nu utrustad med en vågledare som ger en vassare dynamik och tydlighet som gör ljudbilden väldigt skarp. Wharfedale Diamond 220 är verkligen en högtalare jag kan rekommendera och om man vill läsa mer detaljerat kring den så kan man klicka här – Wharfedale Högtalare Diamond 220 . Just nu verkar den vara på erbjudande just på Hifi Freaks om man är sugen. Hifi Freaks verkar även ha fler bra erbjudanden på andra Wharfedale högtalare, se här – Hifi utrustning och högtalare på HiFi Freaks

wharfedale

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *